The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK
















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Dah nak sampai penghujung!



Assalamualaikum..

Last post aku bila aku dalam semester 4. Sekarang aku dah final year semester 8. Aku tengah praktikal sekarang kat satu kilang di Kulim Hi-Tech Park, Kedah. Dah nak habis dah degree ni (3 tahun jer). Agak kecewa jugak la sebab tak dapat nak grad as First Class. Pointer bawah 3.5 dan of course aku tau susah nak dapat pointer tinggi tu untuk semester 8 ni. Apapun aku bersyukur jer dan harap semua lulus dan dapat graduate tepat pada masanya.


Sekarang alhamdulillah my life a bit okay laa.. Pernah kecewa dulu sebab break up with bae masa awal tahun 2017 dan sekarang dah rancang nak kahwin dengan orang yang sama jugak. Who knows dalam masa perpisahan tu, kami belajar untuk menghargai dan perbaiki diri masing-masing. Aku bagi peluang kedua kat dia sebab nampak dia dah tersilap masa tu tinggalkan aku. Dan aku mengaku salah jugak untuk benda yang dah jadi tu. Dia jadi macam tu sebab sikap aku yang agak mengongkong dan suka merajuk. Dia rimas maybe. Aku sedar tu dan berubah sikit demi sikit. Dia pun sama-sama berubah untuk jadi yang lebih baik. Arghhhh.. manusia mana ada yang sempurna kan? :')



Now, aku fokus untuk bina masa depan aku. Well aku anak sulung, of course ada plan untuk diri dan famili. Nak cari kerja yang  bagus lagi, nak simpan duit untuk kawin, hantar mak ayah tunai haji dan uruskan adik bongsu (no 3) yang tengah sekolah menengah lagi ni. Aku nak jadi anak yang terbaik dan balas jasa diorang. Wahhh macam dah nak masuk scene sedih berjurai air mata pulak :')


Tu saja la untuk aku nak membebel. Aku banyak masa sekarang ni so maybe akan cari duit sambil praktikal. Zaman la ni kena buat banyak kerja untuk sara hidup :')

Sekian.. Assalamualaikum..



©