The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK

















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Padah:Bawak buku lebih,habuk pun tarak!

Assalamualaikum...




Lepas seminggu.....


Buku ke mana,study pun konpem tak jugek..Habuk pom tarak..cuti-cuti ni,pi jalan-jalan la dengan famili.tak pun,melepak dengan member-member yang dah lama tak jumpak. Mesti tak ingat dekat buku-buku dah la..Termasuk saya.Bawak buku balik Kedah dah dekat berkilo.Sampai dah rasa heret bagasi penuh dengan batu ja.ececehhh..kononnya nak study la time cuti seminggu ni.Bajet u know..-_-"


Saya jamin balik u nanti,satu keja tak berjalan punya kecuali timbul kesedaran nak ubah result exam jadi yang lebih baik dari sem lepas.Poblemnya,boleh ke??Hehe..saya tengah cuba disiplinkan keja-keja yang bertimbun-timbun ni.Tapi godaanya sangat kuat!


~"Pas ni nak tengok We Got Married(Leeteuk & Kang Sora).Shot best gila kot.."
~"Adoihhh..episode Running Man ni ada Siwon (Suju) plak sebagai guest.Tal leh lepas ni".
~"Live streaming untuk Seoul Music Awards???Wajib tengok ni.Line wifi tengah laju.."
~"Adik ajak main kungfu pulak.Kesian pulak..main ja la..kakak yg baek.."
~"Huaaahhh..ngantok pulak nak study.Tidor sambung esok je la.."


Dan nak sampai seminggu dah cuti,ni la jawabnya....-_-"






Ok...mula la nak sakit ni,sakit tu...alasan tak boleh nak ciapkan keja,kan3???haha..
Penah ja dulu saya buat macam ni.Ye laa..macam sangat main-mainya.Sok ada kelas tutorial,mula la gabra (cuak terlebih-lebih) cari kawan-kawan nak pinjam ketas tutorial. Alaahhh..tak payah nak kelentong..saya dah biasa buat macam ni terutama subjek fizik.Tp tu dulu lerr..sekarang tak dah..^^,




Terasa???Tak pa2..besa la tu..dah penah buat kan???hehehee...saya memang segan gila kalau mintak dari kawan ni.Tapi terdesak sangat,terpaksa buat tebal 5 inci doeh..Tapi ada yang cakap,MENIRU PUN SATU PEMBELAJARAN!tu kalau ikot cara yang betul nak meniru pun..so konklusinya,jangan malas2,jangan tangguh2 keja..nanti diri yang susah..bawak balik buku,jangan lupa study ye..hehe..
©