The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK

















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
sesat nak cari pekan buku..!

24 JUN 2011 JUMAAT

kelas saya habis awal pukul 9 pagi.so saya dan kawan2 rancang nak pergi buat medical checkup dan pekan buku.oleh sebab kami bertiga ada semangat nak pergi pekan buku,kami berjalan kaki tanpa bantuan teksi.haha..bajet macam dekat ja..selepas pergi bank islam nak masukkan duit, dengan semangat yang berkobar-kobar nak beli buku,kami pergi la cari lokasi pekan buku. mula-mula memang tak tahu tapi kami tanya pakcik kat bank islam tu.dia yang bagi direction kat kami.kami bertiga,sue ngan adawiyah buat macam paham ja direction tuu padahal tak berapa nak tahu sebenarnya.haha..kami nampak bangunan yang agak 'usang'.dah macam muzium ja kami tengok.so pikir nilah pekan buku,kami pun pi tolak pintu utama bangunan tu.. cehhhhh...berkunci pulak.tengok dalam bangunan,macam tak ada orang..senang cerita,tak berpenghuni lansung.menyeramkan la pulak.nasib baik tengah hari time tu.

macam dah sesat ni..kami jalan pusing keliling bangunan tu kot ke ada pintu lain nak masuk.. hahaha..memang semua berkunci doe..so kami buat konklusion..bangunan ni tak da orang yang duduk dan kami salah tempat..well,kami kan baru masuk pasum ni.so tak berapa nak tahu la tempat-tempat dalam um ni..hehe..nasib kami agak baik sebab jumpak other student pasum. dia la tolong beritahu arah yang betul.ish3..rupanya kena turun lagi doe..hurm..kami turun sampai bawah tapi memang jumpak perdana siswa tapi mana pekan bukunya..???sekali lagi kami jadi peramah terlebih..kami tahan seorang uncle ni.
alamak..speking la pulak tapi no hal la..ish3..kena turun bawah lagi la pulak tepi bangunan perdana siswa.finally,baru jumpak dan kami memanjat rasa syukur sebab dah jumpak dan dah tak larat nak cari lagi..ahahahaa.. nak tahu muka kami lepas tu macam mana..?macam ni......

memang sangat letih la..memang tengah hari doe.matahari terpacak kat kepala.. lepas tu,bergegas pergi pusat perubatan um pulak.memang nasib agak malang jugak sebab tak disediakan medical checkup kat situ.so saya terpaksa balik kedah la nak buat madical checkup. tapi kami try usha kat sini dulu.mahal doe nak balik kulim ni..kena bajet sikit duit kat sini. paham-paham jer la..hahahahhaaa...ok setakat sini saja cerita..tenkiu reading my post..! (^^,)

Labels: ,

©