The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK

















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Arnab yang bermacam warna!

Assalamualaikum..


Minggu lepas,saya ada belajaq pasal alleles in biologi.Tetiba lecturer tunjuk gambar arnab yang sangat2 cute!Yeah..itu untuk contoh kaler bulu arnab.Sebenaqnya,saya pun tak tau rupanya banyak lagi warna arnab.Lepas kelas bio tu la..baru la tau.Tudia ahh..sebab tu la orang suruh banyak membaca.biaq celik sikit akal kita tu.Tak mo cakap banyak dah..let's cekedaut gambar2 arnab ni..


1)Agouti (wild type/grey)




2)Albino (white)




3)Chinchilla (silvery grey)



4)Sealpoit 



Nak tengok lagi macam2 jenis warna arnab,just pi website ni--->Rabbit Colour Info


p/s:seronok belajar biologi sebab boleh tau macam2 benda ciptaan Allah yang ada kat muka bumi ni..^^

Labels: , , ,

©