The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK

















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Aku nak masak jugak even tak sedap pun :P




Assalamualaikum.

Dah nak hampir seminggu kat rumah ni. Aku macam orang tak dak arah. Study sikit-sikit ja apa yang patut untuk praktikal kat airport dan seaport untuk 4 hari bulan depan nanti. Aku harap cuti aku ni diisi dengan benda yang bermanfaat.

Aku blogwalking blog seorang girl ni, Alia Laila. Se-Kulim and sebaya, 93's okeyhh. Hehe.. Aku tak kenal dia sangat tapi kenal "bakal suami dia" yang sama batch masa sekolah kat MRSM Merbok dulu. Ececehh..doa aku tu. Moga kekal sampai ke akhir hayat. ^^,

Alia ni suka masak rasanya. Aku jadi jeles tetiba sebab aku kalau masak ni, nampak sedap tapi bila rasa je, perghhhh keciwa tuan hamba. TAK SEDAP! Bertambah jeles bila baca entry INI dan INI. Huwarrghhh.. sedapnya!! Ajarkan beta, boleh? Hehee.




Takpa..takpa.. Aku terjumpak satu page kat FB ni. Alia ada share jugak kat post dia. Page Buku Resepi ni memang sesuai la untuk sapa-sapa yang nak try masak masakan yang macam-macam jenis. Aku belek punya belek page tu tadi,nampak senang la. Nampak je, belum try buat lagi. Hahaha..

Konpem tak jadi seperti yang digambarkan dalam resepi tu. Hentam sajalaa labu..

Mak aku pun cakap, "Try la masak yang simple-simple dulu kalau rasa tak ok lagi nak masak yang hebadd2 punya.." 

Deep mak.. Deep. Huhuhuu..

Ok tu ja aku nak membebel pun. Nanti aku sambung lagi. Nak sambung layan anime. 

Assalamualaikum.. ;-)




©