The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK
















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Last minit punya orang!



Assalamualaikum..

Aku nak luahkan perasaan tak puas hati terhadap satu jenis perangai. Perangai bagitau pasal something or event last minit!

Kalau buat time selepas kuliah kira ok lagi kan sebab still dalam kampus. Tapi kalau buat event time weekend or time free tak kelas (especially hari jumaat sebab sambung terus ke weekend), bukankah akan meninbulkan masalah kepada yang dah merancang untuk balik rumah atas sebab-sebab tertentu??

Organisation of event pun kena ambik serius sebab ni melibatkan masa orang lain. Bukan main redah ja buat, lepas tu baru nak beritahu hari ni (katakan event tu berlaku esok). Sebab apa aku cakap pengurusan event ni penting? Sebab mana la tahu orang tu dah planning something dengan family dia ke, dia ada hal nak kena buat ke, tapi tetiba ada meeting/program. Dah la wajib dan lagi tak bagus kalau tak boleh nak tolerate untuk tak pergi. Bila kita cancel jer aktiviti kita untuk join meeting/program tu, tetiba dapat mesej CANCEL! Berapiiiiii jemah oihhh!




Kesimpulannya, buat la perancangan betul-betul dan inform 1 week earlier sebab senang kita nak merancang jadual kita. Maaf kalau ada yang terasa dengan post ni sebab ni semua based on my observation kat tempat aku ni. Nak habaq direct, nanti sentap pulak so biarlaa dia baca sendiri luahan hati junior ni. Ehhh bye!

Assalamualaikum.





©