The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK
















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Terbuainya Layan Lagu....

24 September 2012

Assalamualaikum

Hai guys..Aku sebenaqnya tak tau nak gebang apa kat sini tapi aku rasa nak menulis jugak.Idea dah kering macam tekak aku sekarang ni.Batuk tak henti-henti.Apa-apa pun,aku saja nak gitau lagu-lagu yang aku suka dok layan sekarang ni.Walaupun hampa tak mau tau pun,aku nak abaq jugak..Hahahaha..ok2 to da point now :P

List songs:

-AdaMu (Najwa Latif)
-Tentang Rasa (Astrid)
-Harapan (Hyper Act)
-Cinta Setengah Mati (Indah Dewi Pertiwi)
-Aku Suka Dia (Ainan Tasneem)
-Aku Yang Tersakiti (Judika)

p/s:aku layan lagu-lagu ni sebab melodinya best.Tak hayati pun lirik lagu tu kecuali lagu AdaMu.Lagu pasal keagamaan.Gud job Najwa! :)

Ada banyak lagu yang aku suka layan tapi mostly K-pop dengan English la.Sebut K-pop ja,teros muka jadi menyampah.I know it!Hahaha..aku sekadar dengaq lagu dari Big Bang ja.Sapa kata aku tak layan lagu Hindustan?Semua aku bantai..asalkan maksud lagu tu tak memesongkan aqidah.Tapi sekarang ni,lagu semua pasal cinta habis laaa.Sakit telinga jugak.Over da dose beb.Terlampau mengagungkan cinta manusia.Nak buat macam mana...aku bukan jenis jiwang tahap hyper ni.Sebut pasal cinta ja,aku rasa lain macam. Sebab aku tak dak gen romantik.HEEHEE..ni serius.aku tak main-main -_-"

Alien pun dengaq lagu,apatah lagi manusia.Hahaha


Bila aku study subjek yang kena mengira macam MATH,aku memang akan sumbat earphone kat telinga.Ye la..tak kan kat mulut.Apa derr aku ni.Sebab otak aku akan automatik jadi relax semacam dan boleh mengira macam biasa.Bila masuk bab kena baca dan menghafal macam Anatomy and Physiology,memang aku avoid segala bising yang ada.Waktu yang paling ok,sebelom subuh..time tu,aman ja..no bising-bising ni.

Dengar lagu bila buat math,memang aku tak boleh pisahkan :)

Tapi,kalau dengar lagu banyak sangat,boleh melekakan jugak.Baik ko pasang tape surah-surah.Boleh ko baca time solat.Banyak pekdah.Dengar lagu ni boleh ja tapi ala-ala biasa sudah la.Tak payah nak memekik sana-sini.Stress tau.Hahaa..Silap ari bulan,kalkulator tercampak masuk mulut ko tu.Ok just kidding.Aku baik.Tak buat la macam tu.Keh3..Dah la kot.Aku nak study pulak.Final minggu depan ja.Wish me gud luck.Tenks :)

Labels: , , ,

©