The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK
















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Susah sangat ke nak lupakan dia?

Assalamualaikum..


Ada benda yang dah buat saya jadi geram.Pasal perempuan.Even,saya sendiri pun girl tapi bila tengok others girl buat benda yang tak sepatotnya,rasa geram tetiba.Terutama yang baru love break.Haisshhh..susah benor ye nak lupakan dia?


Girls...
Kalau lelaki tu dah mintak break,maknanya dia dah tak mo kat kamu or dah rasa tak serasi.Jangan still mengharap lagi macam orang tunggu bulan jatuh kat atas riba ja.Buang masa ok.Daripada dok bersedih memanjang sampai orang yang tengok pun dah naik menyampah,baik buat benda yang berfaedah dan bagi manfaat kat diri sendiri.Lagi satu, banyakkan berdoa agar dapat jodoh yang lebih baik daripada dia..(^^)


Girls...
Jangan la buat something yang akan menampakkan diri kamu tu seorang yang terhegeh-hegeh. Sori untuk bahasa yang agak lantang but this is true..Apa la agaknya kalau lelaki tu pikir kalau si ex-girl ni asyik dok mesej2,calling2??Ok la kalau nak kata dah jadi kawan. Tapi ada ke yang pikir sebab atas dasar kawan or nak try balik sambung ikatan yang dah putus tu?Kalau dah sayang sangat2 sampai susah nak lepaskan lelaki tu,memang konpem la nak lelaki tu jugak kan?Sampai dah tak nampak orang lain?Susah2 kalau macam ni..padahal lelaki tu dah cari pengganti,right??


Girls...
Plissssssss...jangan jadi PLAYGIRL!!Tak payah la dok pikir kalau lelaki boleh jadi playboy, why not girl?Ni tak,frust melampau-lampau sampai nak balas dendam balik kat ex tu,apa kes,sis??Dah tak ada jodoh,terima je la..Maybe Allah dah aturkan jodoh yang lebih baik. Apa yang saya nampak,banyak girls yang kapel dengan banyak lelaki sebab nak tunjuk kat ex dia yang dia masih laku and rugi break dengan dia.Cesss...pemikiran cetek betul.Ni apa yang saya tau la.Kalau sebab lain,tak tau la pulak kan..


Mintak maaf banyak-banyak kalau terasa di hati atau menusuk di hati dengan kata-kata saya kat atas ni.Sebab dah tahan sangat dok pendam dalam hati ja.Saya tulis ni sebab benda ni berlaku di depan mata.Siapa dia?Biar la rahsia..Harap dia dapat berubah dan fokus dengan study.Tak payah dok pikir dengan benda-benda macam ni overdose sangat.Dah macam orang meroyan pun ada jugak tapi tak nak la dia jadi macam tu.Harap sedar sendiri..




p/s:Hari ni mulut terlebih bisa daripada biasaaa.....hati tengah panas la katakan.Mintak maaf..

Labels: , ,

©