The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK

















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Plastik ke muka "ullzang" girl??



Assalamualaikum...

For those yang memang kaki tengok drama korea or kpoppers ni,of course tau pasal "ullzang girl" kan?? Terutamanya Sasaeng fan sebab banyak ullzang girl yang kena gossip dengan idol diorang.. ewwwww..


Ullzang (Eoljjang in Korea) ni maksudnya "best face" or "good-looking". Mostly ullzang girls or boys ni model sebab muka diorang yang "cute" tu..asli ke or plastik?? Hahahaa.. aku tak tau sebab tak pernah ambik tau pun.




Aloloooo..tomeynyerr.! But seriusly macam anak patung hidup kan? Tak payah terkejut la sebab sekarang ni dah jadi trends girls or boys kat Korea dah mula buat pembedahan plastik just untuk nampak macam idol diorang! Tak bersyukur betul dengan anugerah yang ada..




Gambar kat sidebar aku ni pun ullzang girl jugak.. Hehehee.. Saja gedik bajet cute kononnya.. -_-"

Motif post ni bukan nak promote diorang just nak gitau,muka cantik tapi perangai buruk, tak dak maknanya jugak sebab keperibadian tu yang orang tengok. 

Pembedahan plastik tu HARAM ye kalau saja-saja untuk kelihatan cantik tapi DIHARUSKAN kalau ada sebab yang boleh diterima,contohnya muka terbakar sampai tak nampak wajah sampai orang pun takut nak tengok. Aku dah tanya ustaz aku pasal ni dan kebetulan aku pernah buat presentation pasal 5 Asas Qawaid Fiqhiyyah.. Kalau nak tau lebih jelas, boleh rujuk mana-mana orang yang lebih arif pasal hal ni.

Sekian tu saja.. Assalamualaikum.. :))

Jadilah diri sendiri..Itu lebih baik.. ^^,




©