The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK
















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Tetiba ja teringat.!aiseh.....

Hari ni nak cakap dalam 'aku' sebab kalau guna 'saya' dalam post ni,nampak skematik ja.HEHE.. aku banyak mengelamun ja hari ni.entah laa..aku sendiri pun tak tau.jadi semakin kronik bila dok sorang-sorang.mainan perasaan ja ni.Entah tiba-tiba ja teringat macam-macam hal yang menggamit kembali memoir dulu-dulu.Sebab sekarang ni semuanya dah berubah....

Aku teringat dulu-dulu masa zaman sekolah aku kat mrsm merbok.Banyak benda yang sedar tak buat lagi.Masa banyak dihabiskan dengan sia-sia.Entah mana perginya masa tu.tidor kot.maybe laa..haihh..ruginya bila pikir balik.Masa yang banyak dihabiskan dengan sia-sia tu alangkah baiknya digunakan untuk study for SPM.Maybe result gempak punya la..

Dulu aku banyak tak jaga hati kawan.Tak terkira banyaknya lahh..walaupun depa tak tunjuk, aku tau aihh..dah paham sangat-sangat.tapi kenangan yang dulu-dulu sus
ah nak dapat balik macam sekarang ni.memang rinduu gila time zaman sekolah..sapa yang tak rinduu kan..?rinduu cikgu2 jugak!HUHU...Tapi sekarang,masing-masing tengah mengejar kejayaan kat menara gading masing-masing. dan aku,kat pasum ni...meneruskan perjuangan aku kat sini..

Aku teringat mak ngan ayah aku pulak.asal aku rasa malas or rasa down semacam ja,aku teringat kat depa.banyak perngorbanan yang depa
dah bagi kat aku.kalau aku tak sedar diri gak,tak tau nak kata pa la kan.memang jenis tak sedar diri punya la..huhu..tekad nak skor n]belajar dan bawak balik kejayaan di sini..yeahhh!!

Tapi yang tak boleh blah,aku teringat jugak buku-buku SPM yang aku dah jual or senang cerita,dah dihantar untuk dikitar semula.memang hampeh la kan sebab aku baru tau betapa bergunanya buku-buku tu kat sini.sebab nak kena ingat balik basic kimia,fizik,add math dan biologi.Bila dah tau penting buku-buku tu,baru ter
gedik-gedik cari balik buku tu,PADAN MUKA!
p/s: benda yang lepas dan disiakan dengan begitu saja,jangan diulang balik pada masa sekarang...


Labels: , , ,

©