The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK
















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
buat drama hindustan petang tadi


pic from ehsan yahoo!
Assalamualaikum..hari ni saya ada satu paper ja petang tadi iaitu paper algebra dan geometri. tak dapat nak kata apa-apa la sebab "senang sangat".haha..lawak ja.so apa kes buat drama ala-ala hindustan petang tadi ni?cerita tak lawak mana pon tapi saja gedik jugak nak tulis kat sini. mula-mula kami pi dewan exam tu,nampak langit cerah semacam ja.so conclusion awalnya ialah gerenti tak hujan ni.so tak payah bawak payung.nampak sangat pemalas tahap cipan kan,.bukan apa,susah nak jaga nanti,payung dah la sama dengan budak pasum yang lain.

Habis ja exam pukul 3.45 petang tu,kami nampak macam dah kelabu ja kawasan kat menara TM tu.sah la hujan dah datang dah.dengan semangat yang jitu,saya dan kawan berlari bagai nak raq (sungguh-sungguh) sebab tak mau kena hujan.ye la..takot demam,dah la minggu exam lagi ni. tapi malang tak berbau,hujan lebat doeh..dah tak sanggup tunggu lama-lama kat situ,kami ambik keputusan berlari balik ke kolej kediaman.dekat ja pon..so tak kisah kalau nak berlari.nak berjalan pun boleh..ingatkan kami berdua ja buat kerja gila ni,ramai jugak yang berlari-lari macam tengah menyelamatkan diri dari bom ja..tapi serius lawak.first time berlari dalam hujan. sebelum ni ada laluan berbumbung..hehe..

Nak pesan sedikit ja..kereta-kereta yang tengah dipandu tu kalau nampak pejalan kaki nak melintas jalan terutama waktu hujan,beri la peluang supaya depa melintas dulu.tak lah basah kuyup tunggu kereta or apa-apa ja jenis kenderaan lain berhenti,baru boleh melintas..tak kesian kat kami ni..???huhuhu....dah la tak ada laluan berbumbung nak balik kolej.kalau tak bawak payung time hari hujan,memang naya la jawabnya..so dats for today.tq for reading my post..(^^)

p/s:tak ada kaitan dengan drama hindustan mana-mana pun.saja buat gimik lebih..hehe..


Labels: , , ,

©