The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK

















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
kisah yang menguji kesabaran di awal Ramadan

Assalamualaikum..ya selamat berpuasa muslimin dan muslimat sekalian.saya memang sibok dengan exam midsem yang tengah berlangsung sekarang ni.so memang kena study hard la walaupom midsem ja pom.tapi penting jugak taw.jangan ingat tak penting.so hari ni 1st day Ramadhan. saya dan kawan-kawan nak pi bazar ramadan dekat dengan uia.memang dekat ja kalau naik teksi. tetiba ja rasa nak pi sana walaupun kat kafe pun ada ja makanan yang dijual.memang ramai la orang.tambah ramai dengan bebudak uia kat sana.ye la..delat sangat dengan tempat depa tu. senang ja kalau nak pi.tapi saya ni jauh sikit la..yang betul-betul menguji kesabaran kami bila time nak balik ke um balik.TAK ADA TEKSI MAHUPUN BAS YANG BERSIMPATI DENGAN KAMI..!

Hampir setengah jam jugak la kami termenung di tepi jalan sebab nak cari teksi atau bas rapid. dah tak tahan nak menunggu,kami jalan kaki la balik um.taw tak betapa jauhnya jarak tu..? memang perit la dengan kekuatan yang tinggal sipi-sipi ni.tapi oleh sebab nak balik cepat sebelum berbuka puasa,kami jalan dengan penuh sabar..sebab kesabaran kami ni,ada la jugak bas rapid yang lalu.walaupun bas tu tak masuk dalam sampai um,tapi kami tetap bersyukur. dari gate besar utama um,kami berjalan sampai ke kolej kami.memang tengah jalan nak balik tu,kami dengar azan maghrib menandakan dah boleh berbuka puasa.memang bukak puasa tepi jalan la jawabnya..hehe..

tapi itulah pengalaman 1st day kami puasa kat um ni dan jauh dari famili..sedih tu memang sedih tapi nak buat macam mana.ok dats for today..tq for reading my post..!

Labels: , ,

©