The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK

















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Oh girl!

13 Oktober 2012

Assalamualaikum..

Hai.Sebelom aku bergebang dengan lebih lanjut,aku nak tau,ok tak warna pink blog aku ni?Aku sebenaqnya tak tau la macam mana boleh terlepas warna pink kat blog aku ni.Haha.. ok so dengg tak boleh blah!Apa-apa pun,aku ok ja :)

Aku tak mau bergosip-gosip ni sebab tak baik tau.Tapi bila lama-lama aku tengok,sangat over la budak sorang ni.Pada pendapat aku,dia macam nak menunjuk yang dia tu budak UNIVERSITI.Ok aku tau la kawan-kawan dia yang lain tak dapat sambung u macam dia.Termasuk la adik aku tapi sekurang-kurangnya adik aku sambung form 6.Nanti result bagus,sambung degree meehh.Kalah aku beb.Hehe.Budak ni pun kawan adik aku.So aku tau la.Sapa suruh add aku.Kan dah kena.Haha.Aku tak stalker la fb budak tu.Post tak henti-henti.Sampai home fb aku tu,nama dia ja yang naik.

Orang lain pun belajar u jugak,assignment bertimbun-timbun kalah KLCC tu tak update la status setiap jam.Test memanjang tiap-tiap hari,tak kecoh pun.Tapi budak ni lain macam sikit.Aku tak tau la problem dia apa.Dah la universiti dia pun berjiran dengan kampus aku kat Bertam tu. Bezanya,aq IPTA,dia IPTS.Ok fine.Maybe dia teruja kot.Culture shock pun boleh jadi jugak.Tapi kalau gaya asyik cakap benda yang sama ja,bukankah nak menunjuk tu??Sampai adik aku "no komen"..Budak tu pun tak mau masuk form 6.Malu katanya.Yang ni aku naik hangin sikit.

"Masok form 6 tak bermakna orang akan ingat kau tu tak pandai''.Tu semua old thinking la. Kalau asyik pikir pasal orang lain,susah jugak.Tapi kalau aku la,better masuk form 6 tu daripada ipts.Aku tak kata masuk ipts tak boleh tapi aku tau yuran dia gila argghh mahal. Kalau famili sederhana macam aku ni,memang aku reject habisan la.Aku kalau boleh memang nak masuk form 6 tapi tak boleh.Sebab aku dah dapat matrik.Iyo ke macam tu?Apa-apa ja la.Asalkan aku dah dapat sambung belajar dalam kos yang aku suka jugak. Adalah kos tu dalam top 5 pilihan aku.Hehe.Ok dah melalut cerita pasal aku pulak.Back to da story.

Aku harap sangat jangan la buat macam tu kat kawan-kawan yang lain.Even depa like status tu tak bermakna depa suka beb.Sebab atas dasar kawan,depa pun tumpang hepi untuk kawan-kawan yang lain.Cuba pikir balik perasaan kawan-kawan yang tak dapat sambung belajar tu.Aku tengok pun sedih..Aku yang tak dapat sambung degree macam kawan-kawan aku yang lain pun malu.Tapi aku go on ja dengan life aku sekarang ni.Buat diploma pun ok jugak.Masa aku banyak untuk study.Ok dah la tu.Tak baik cerita banyak-banyak pasal orang ni.Just aku nak share ja cerita ni.Yang buat aku rasa macam......

I
I
I
I
I
I
V



Ok nite :)
Wasalam..

Labels: ,

©