The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK
















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Part 2:Sehari Geng Envi ke Ipoh

Assalamualaikum..

Dah dekat seminggu,barulah boleh update.Memang la sebab aku kat rumah la ni.Hujung minggu.Laptop aku memang aku hantar servis la.Kena format.Habislaaa semua video BIG BANG aku TT,TT

OK 17hb Januari aritu,aku dengan kos Environmental Health pi ke Ipoh pulak.Kami pi dua tempat,iaitu Muzium Geologi dengan Loji Kumbahan Rawatan Air Ulu Kinta. Macam tak menarik ja tempat ni kalau nak dibandingkan dengan Big Bang Alive Show tapi banyak pengalaman yang boleh dapat ok.Seriusly.. :))


credit pics to famira :)












Apahal dinosur ada dalam muzium ni??
Bergambar sebelum bergerak ke loji pulak :)
Next,lepas habis lawatan ke muzium geologi,kami bergerak ke Loji Pembersihan Air Ulu Kinta.Agak petang jugak la kami sampai sebab sebelum pi sana,kami singgah kat Giant untuk makan dan solat Zohor.




Operation engineer tengah beri taklimat
Air bersih..belum terawat lagi ni
Intake air dari sungai sebelum dirawat
Air ni dah dirawat dengan baik dan sedia untuk disalurkan kepada pengguna


Selingan :))

Sebenaqnya,banyak lagi aku nak letak gambar tapi banyak-banyak nanti,lambat loading pulak.ehehee..setakat tu je kot.Kalau Muzium Geologi tu,hampa boleh la pi melawat tapi loji tu,memang tak boleh la kecuali dengan kebenaran macam kami ni... ^^,

Ok sekian..mekasih sudi baca post ni :))

Part 1: GFS di Kulim

Labels: , , , , ,

©