The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK

















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Girls,it's not over!




Hai!!

Hari ni aku nak borak-borak pasal girls. Kadang-kadang,bila duduk saja sambil kira bintang kat bantal aku,aku pikiaq balik pasal benda-benda yang dah berlaku keliling aku. Yang pahit,kelat,manis,masam..Semua ada..

Well..Aku nak tulis pasal girls and a break love.

 Aku tengok, bila putus cinta ja,girls yang paling overdose tahap kecewa dia. Aku tak tau nak respon apa time tu. Serius sebab aku bukan doktor cinta a.k.a Mr.K. Ahakss!  Mostly girls yang aku tengok, murung sampai berhari-hari.Tak dak semangat. Study entah ke mana. Suka menyendiri tatkala yang lain tengah lepak santai ramai-ramai. Senang nak detect la kalau orang tengah break love.Even tak mention pun.Kekeke..


Girls, kita ada maruah. Jangan sampai boys pandang rendah kat kita. Ayat aku tak dak piawai sikit.So maaf. Awat aku cakap macam tu? Ok sebab aku tengok bila boy said,lets break up,and girl tadi menangis macam nak banjir dan merayu-rayu dekat boy tu. Ohhh pelisss! Dah orang reject tu,terima la hakikat yang boy tu tak sayang kau lagi. 

Aku serius kesian jugak kat girl yang macam tu. Setia sangat pun susah jugak padahal boy tu, entah-entah tak sampai seminggu,dah cari pengganti. Heh!Boyssss..... -_-"

So tak payah la nak jadi kera sumbang sampai berhari-hari dok menyepikan diri bagai. Tu belum yang jenis update status. Konpem penuh timeline FB mahupun Twitter. Ayat sedih ja baca pun. Macam tak dak hal lain nak buat dah dek sebab melayang sangat perasaan sedih tu. 

C'mon girls!

Be strong ok? Ya aku tau..Mesti ada yang cakap,"Eleh..kau tak pernah break ke?"

Aku memang ada teman special dulu. Lama jugak aku bertahan dengan dia. Tapi kalau dah tak serasi dah,patut ka still bersama lagi? Boleh serabut kepala aku.So breaks. Aku ok ja. Tak tau nak rasa apa. Sebab kawan-kawan and famili still ada untuk aku lagi :')


Jangan la sampai yang ambik tindakan ketidakpandaian gila dengan buat benda-benda yang tak patut. Sangat terserlah tahap ketidakcerdikkan anda di situ. 

Sampai tak nak masuk kelas (kes mata macam drakula sebab nangis berjam lamanya.. kekeke), makan tak mau, mandi kalau tak mau jugak,kawan dengan kambing la. Haahahah. Jokes :))

So setakat tu ja kot.Aku menulis pasal ni sebab aku pun girl jugak. Aku paham benda-benda macam ni. Dan aku tak mau la boys gelakkan kat girls ni sebab dok terhegeh-hegeh,merayu bagai kat diorang. Rasa syok la ea girls buat macam tu? Aku rasa macam nak sepak ja kalau ada boys yang hanya pikir "GIRL HANYA UNTUK HIBURAN"

Dah tak mau,dah bosan,boleh campak girls ketepi je ehhh? 



Girls,kalau break up,its not over yet! Allah lebih tau pasal jodoh kita. Dan maybe dia bukan jodoh yang ditentukan untuk kita. So chill babe!

And boys,nak tau something tak?

Girls kalau dia sayang sangat kat someone tu,dia akan setia sampai la jadi suami yang sah. So jangan mainkan perasaan girls ok? 

Sekian.... Annyonghi gyeseyo ^^,


p/s: Apasal aku jiwang sangat malam ni? Seraammmmm...hahaha :))



©