The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK

















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Hiatus time for movies!





Hai!!

Aku memang malas nak pi tengok movie bagai ni kat cinema. Thats why aku tak berapa nak tau sangat the latest movie. Kalau orang update kat blog pasal movie or cerita terbaru,baru la time tu aku godek-godek kat Google untuk download.

Contohnya,cerita "Sebenarnya,saya isteri dia" kat TV3 tu. Banyak blogger yang cerita pasal ni dan ada link untuk downlaod or tengok online. Aku tengok episod 3 terus. Rasa macam best. Aku cari link untuk download untuk episod 1 dengan 2 pulak. Nampaknya,memang tiap-tiap minggu hari Jumaaat 9 malam,aku akan terpaku depan tv. Sebab dah ter"addicted" nak tengok episod seterusnya :))

Aku akui Izzue Islam nampak sangat comel dan hensem dalam cerita tu. Why aku tak nampak dia sebelum ni? Even pernah datang Kolej 12 UM dulu,aku tak terasa nak pi tengok diorang sebab hati aku tengah melekat dengan Big Bang time tu.Hahahahaa.

Time final exam week sem 2 dulu,hati aku membuak-buak nak tengok movie. Time makan tengah hari ja,aku dengan semua rumate berkumpul depan laptop aku dan layan horror movie. Tengok time siang tak takot sangat. Kami layan Paranormal Activity 1 sampai la Paranormal Activity 4. Empat hari berturut-turut kami tengok. Lepas habis,sambung study. 

Nak release tension,bak kata rumate-rumate aku.Hahahahaa.

So aku tengah survey filem-filem da latest kat Cerita Master. Tapi mostly filem Melayu la pulak. Bukan aku belagak tak tengok cerita melayu tapi pasal cinta-cinta ni,aku tak berapa nak layan la. Jiwa kureng romantik sikit. Ecececehhhh.. ^^,

The Hunger Games, Upside Down, G.I Joe:Retaliation,Evil Dead,and so on..Tu semua cerita yang aku tak tengok lagi. Tahan hati ni tau daripada tengok time exam. 



Ehhh sat. Bukan cerita Upside Down tu filem romantik ke? 

Memang la tapi filem tu ala-ala fantasy ok. Dua dunia yang berbeza. Macam best so aku bantai ja tengok nanti . 

Nak tengok filem terbaik 2012?Boleh rujuk blog ni---> Shafiq Hashim

Ok sekian..Annyonghi gyeseyo ^^,

p/s: Tak sabar nak tengok filem terbaru Pierre Andre dengan Ustaz Azhar Idrus :)


©