The Stanza of Life

HOME ABOUT SOLACE LINKS INSTAGRAM FACEBOOK

















© Template by AtiqahJaidin
Image from TUMBLR | WHI
Edited by Dahlia Daffodil
Nak perfect macam dia.

Assalamualaikum..
Annyeong haseyo..


Bila entah,saya usha my nuffnang. Kat keyword search tu,saya tertarik dengan 1 keyword ni, "nak jadi perfect macam dia".HUUUHH????kenapa nak jadi macam orang lain?diri sendiri tak cukup bagos lagi?


Ish3..memang naluri seorang manusia nak jadi bagos macam orang lain tapi tak payah la sampai nak over perfect k.Jadi diri sendiri lagi bagos. 


"Aku nak jadi macam Angelina jolie.bibir seksi doeh.."
"Dia pandai.ramai orang suka kawan dengan dia.nak jadi macam tu jugak."
"macam model la dia tu.teringin nak langsing macam tu".
"untunglaa ada pakwe/makwe kaya.nak jugak ada macam tu.huhu..".


See?????setiap orang ada kelebihan masing-masing just kadang-kadang tak sedar ja. kena discover slow2..ada orang yang diberi kelebihan dari sudut fizikal,famili @ buah hati kaya raya,badan macam model hot,pandai gila dalam kelas,tapi kita just try jadi diri sendiri. sebab takot kalau over sangat nak jadi perfect macam somebody else,boleh buat kita stress kan????


Saya penah jadi macam ni dulu.tapi lepas berfikir lama-lama,musahabah diri,baru saya sedar,saya ada kelebihan yang orang lain maybe tak nampak.,just nampak kekurangan yang ada pada diri saya ja.tak pa.take ur time..hahaha..(^^,)


ehsan google


p/s: try to be hard person..(^^,)

Labels: , , ,

©